...neked is ott van a fejed felett a kérdőjeled...Hiperkarma

2011. október 8., szombat

Ki vagyok ÉN?

Örök kérdés. 
A nevem, a tettem, a fejemben lévő gondolatok magamról, az emberek véleménye rólam, a szerepeimből összeálló egész vagy mindig más, a pillanat kivetülése vagy igazából minden és semmi, mindenki és senki egyszerre? Bentről kifelé áradó egység vagy a tapasztalatok/pofonok faragta összesség?
Kamaszkortól többször visszatérő bizonytalansági faktortényezőnk ez a kérdés. Kezdetben erősen építjük, védjük szüleinkkel szemben a kortársaink által. Aztán mélységek magasságok, hamis célok és hitek hullámain vergődünk sikert kergetve a világban…
Majd harminc felé közelegve megint fejbe ver a kérdés Ki is vagyok VALÓJÁBAN? Mit is akarok? Jó helyen vagyok?
Ma nagy „divat” megfejteni a „titkot”. Mindenki a maga útján zarándokol, néha rossz irányba indul, néha megpihen és sokszor egészen eltéved. A bizonytalanság világában kapaszkodókat keresünk, hogy csituljon a bennünk feszülő valamivé válás kényszere. Állandó kinyilatkoztatásban élünk, leginkább azt szeretnénk érezni, hallani és a tükörben látni, hogy MI MÁSOK vagyunk mint a többiek…
Állandó KÉRDŐJELben élni nagyon fárasztó. Rengeteg konfliktus magunkkal, ami másokkal való ütközéshez vezet, majd folyamatos útkereséshez. Olyan mintha a kamaszkori krízisek az identitáskeresés, az autoritás kérdése egy egész életen át tartó probléma lenne, erre iparágszerűen felépülő „segítő rendszerek” jöttek létre, akik majd megtanítják, megmondják mit és hogyan tegyünk. A folyamatos majd én fogom a kezedet, egyet nem enged meg az embernek, hogy EGYEDÜL JÁRJON. El kell esni, meg kell botlani, el kell indulni, megállni, eltévedni és tovább menni, azaz CSELEKEDNI és akkor rájövünk arra, hogy:


"Sosem voltunk senkik. Mindenhonnan jöttünk, virággal vártak,
És mondták, hogy győztünk. 
De csak a lesütött szemüket, a földre szegezett
Tekintetüket lestük, és láttuk: nem akad senki köztük, egy olyan,
Aki komolyan merné venni, hogy a vérébe' van, amit a szemével lát."






Quod est inferius, est sicut quod est superius, et quod est superius est sicut quod est inferius ad perpetranda miracula rei unius.

Ami lent van, az megfelel annak, ami fent van, és ami fent van, az megfelel annak, ami lent van, hogy az egyetlen varázslatának műveletét végrehajtsd.

Hermész Triszmegisztosz: Tabula Smaragdina

Nincsenek megjegyzések: